måndag 31 mars 2008

rensa i röran

det är en befriande känsla att kasta saker. att rensa och ha mod att kasta bort. att fundera på vad man vill ta med sig till nästa resa livet bjuder på och sortera bort det som bromsar färden.

att kika i gömmor man glömt bort och upptäcka saker på nytt. underbart och svettigt på samma gång. nyttigt för själen. nu har vi kastat mängder av onödiga prylar under helgen och det finns mängder kvar att kasta, men bara att ha kommit i gång är som en dröm. min sambo har visat sina bästa sidor och har varit en riktig sorterarhjälte den senaste tiden. fattas bara en hjältedress och en sidekick så har vi en riktig seriehjälte att bjuda på!



på bilden ser du små paket jag fyndade på ett loppis för ett tag sen. funderar på att låta dom cirkulera....

onsdag 26 mars 2008

kaffekoppsmonster


ja, jag erkänner- jag är överdrivet förtjust i kaffemuggar med snygg design. jag har skaffat en hel del kaffemuggar till detta hem, men igår blev det en till som fick invigas in i samlingen.
29 kr på lagerhaus! ett fynd!


sleepwalking


min lediga dag spenderade jag med en gammal barndomsvän och passade på att inhandla diverse prylar från affärer som inte finns i min stad. traskade i ett vitt vinterlandskap och försökte värma mina händer i fickorna- den kalla vinden från kusten kommer alltid som en överraskning, trots att man kämpat mot den i flera år. tur att affärerna bjöd på både värme och ögongodis...köpte med mig ett block med fina papper, pins, klistermärken, och min polymerlera så att jag kan skapa fler ståltrådsfigurer. efter tågresan hem hamnade jag i en djup sömn som tog mig runt klockan ett varv. hmm...mysko.

här är iaf en titt på blocket med papper jag köpte...


fiiint papper. ska kanske använda till tags och vykort. annars är inte scrapbooking min grej riktigt.





lite småprylar till min dotter när hon kommer hem efter påsklovet :)

nu ska jag skicka iväg ett paket till america och hoppas snöflingorna låter det färdas mjukt.

fredag 21 mars 2008

innesittardag


det blåser rejält ute och snön yr omkring som vetemjöl...ja jag vet inte vad. vi får hålla oss inomhus- klass två stormvarning. jag börjar så smått känna att jag kommer att klättra på väggarna. en lång fredag denna fredag. sysselsätter mig med att sy en docka...än så länge är det ok... men jag känner att en annan del av mig vill kasta sig ut i stormen för att sedan återvända hem till skorpor och en varm kopp té. hmmm. ambivalent eller?


onsdag 19 mars 2008

tittar på roomservice


och letar efter tjusiga stora romantiska temuggar på nätet... allt för att dämpa husfebern jag har återigen drabbats av. inget hus i sikte än som varken passar smak, område eller fattigmansplånbok. under tiden passar jag på att skramla ihop en slant på sådant jag/vi inte använder här i trånga boet...som den här urmysiga muggen av minna immonen jag aldrig haft hjärta att använda.

nu är den på tradera och letar ett nytt kaffebord att stå på...


måndag 17 mars 2008

älvorna har stövlar idag



våren fick visst kalla fötter. förvandlingen under natten är enorm- från gårdagens solsken och vårkänslor vaknade jag till att min älskling gav ifrån sig ett par väl valda chockerande svordomar när han steg upp klockan 5 i morse.

ett par timmar senare kämpade jag själv mot det han redan hade hunnit göra- mot ett spontant vinterlandskap och bad till min gamla bil att ta sig genom drivor av snö så att döttra min skulle kunna hinna till skolan. t om älvorna har stövlar på sig idag.

söndag 16 mars 2008

bevingad





min hjärna har fått syre och ännu en bevingad varelse har fötts ur mina händer. den här dockan har fjärilsvingar och flyger runt i rummet när vi sussar sött i våra sängar.

tisdag 11 mars 2008

stjärnflocka


gråa dagar för tankarna till det som komma skall...
rosa romantik och förhoppningsvis ett nytt bo. det har vi längtat länge efter och drömt om i vår trångbodda lägenhet.
väntar på att en stjärna ska falla så att jag får önska mig en egen trädgård där stjärnorna flockas i en rosa dröm.

måndag 10 mars 2008

rosa prinsessa




en rosa prinsessa är född :)
den här gången använde jag papperslera till huvudet. det blir en helt annan struktur än när jag modellerar med polymerlera. det blir en grövre yta på huden och man kan arbeta med akrylfärgerna på ett helt annat sätt än när man målar på plastlera. själva håret var ett experiment- håret är av rosa garn som jag "kammat" ut och det verkade fungera den här gången. klänningen har små spindlar, spindelväv och skelett på tyget och en aning glitter... allt för att behålla den spöklika känslan jag vill att mina dockor ska ha :) får se vart denna lilla skapelse kommer att bosätta sig, för här hemma hos mig kommer hon inte att stanna...

söndag 2 mars 2008

nya dockor


vaknat ur bloggkoman, men har sannerligen inte legat på latsidan. nya dockor har sett dagens ljus och lämnat min bruna soffa. många timmars pill och pyssel bakom mig, men det har vart värt vartenda minut.
synd att jag inte kan ägna hela min tid åt denna hobby.

men, vad vore livet utan drömmar?